מה אמצעי האבחון הטוב במצב זה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/01/2018 | 18:12 | מאת: דוד

יש לי נודלים בבלוטת התריס מספר שנים מעקב באולטראסאונד. אחרי fna תקין לפני 3 שנים. יש לי בלוטות שחי מעט נפוחות. שאלתי מה הבדיקה העדיפה לאבחון ןלמעקב של בלוטות השחי? סיטי או אולטראסטונד בהקשר לגילוי סרטן. אציין אני גם במעקב ריאות פחות קרינה 3 שנים בגלל קשרית בריאה תחתית 5 ממ ואז גם רואים בית בלוטות שחי, האם זה מספק או לגשת לאולטראסואנד בית שחי? זה יגלה משהו נוסף חיוני לאבחון? תודה אני בן 50 בריא.

שלום רב, נשמע ש US הינו המועדף. ממליץ להתייעץ עם כירורג כללי שגם יבדוק את בתי השחי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)