עזרה דחוףף בבקשה קשרית בבלוטת התריס ובלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/11/2017 | 15:13 | מאת: שלמה

שלום רב להלן תוצאות הבדיקות us בתאריך 12.9.17 ממצאים : אונה ימנית בגודל ומרקם תקינים אונה שמאלים בגודל ומרכם תקינים מכילה קישרית היפראקוית עם הילה היפראקוית בגודל 16 ממ איסומוס הודגם תקין סיכום קישרית משמאל TIRADS 2 לא נידרש מעקב צוואר כולל בלוטות לימפה : ממצאים : בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס הודגמו תקינות הודגמו בלוטות לימפה היפראקוית עם הילוס שמור ללא היפרמיה ביקר בתחתונות a2 ו3 יותר בולט משמאל עד עובי 1.3 ממ המלצות :ביקור בעוד חודש בתאריך :16.10.17 אסימוטוס לא מורחב מירקם אחיד אונה ימנית :לא מוגדלת מירקם אחיד אונה שמאלית :לא מוגדלת עם קשר ריקמתי אקוגני כ 16 ממ גבול סדיר מרקם אחיד הילה ווסקולרית שמורה בלוטות תת לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי הדגמה תקינה של בלוטות רכות לא הודגמו בלוטות לימפה נפוחות על פי הנחיה של רופאת משפחה הופנתי לרופא אאג למעקב אחרי בלוטת התריס והופנתי לFNA עי רופא אאג לאחרונה התחלתי להרגיש בלוטת לימפה נפוחה על הצוואר למטה קרוב לעצם הבריח בצד שמאל (אני חושב ומסתמך על מישוש ותמונות של איזורי בלוטות הלימפה ) השאלה שלי היא אם יש מצב שבלוטת לימפה אחת חוזרת לגודלה המקורי ואחרת מיתנפחת ואם יש סיבה לחשוש לגידול בהלוטת התריס עקב הגדלה של בלוטוץ לימפה באותו הצד בתודה מראש לעונים

שלום רב,הרושם הינו של גידול שפיר בבלוטה. עדין ניתן לבצע ניקור לגידול של מעל 1 סמ ואז להמשיך מעקב. יש לראות ב US גם את הבלוטות לימפה. מומלץ לבצע את ה US עם הניקור במקום איכותי כדי לאבחן נכון ולא להלחיץ ללא צורך. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא שם נמצאים רופאים מובילים פתולוג שנותן תשובה ראשונית כבר במקום (03-7645464). בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)