עזרה בפענוח אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/11/2017 | 09:20 | מאת: אני

שלום, אני בת 32 מאובחנת בהשימוטו מזה מספר שנים ומקבלת אלטרוקסין. פניתי לא.א.ג בעקבות כאב באוזן, ירידה בשמיעה ואטימות, הוא אבחן דלקת באוזן ושלח אותי לאולטרסאונד בגלל ההשימוטו והעובדה שלא עשיתי אלוטרסאונד מזה שלוש שנים. באולטרסאונד הקודם נמצאו ממצאים מתאימים להשימוטו (כפי שנאמר לי) - מרקם הטרוגני וקשריות היפואקוגניות זעירות. תוצאות הבדיקה הנוכחית: אונה ימנית: גודל 1.3 * 0.7 * 4 ס"מ. מרקם הטרוגני דיפוזי. זרימת דם מוגברת. אונה שמאלית: גודל 1 * 1 * 4.2 ס"מ. מרקם הטרוגני דיפוזי. איסטמוס תקין. בלוטות רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ. קשריות לימפה - הודגמה קשרית לימפה צוארית בתחנה 2 צד ימין בקוטר 1.7 ס"מ. עם מראה סונוגרפי שמור. מבחינת היסטוריה משפחתית- יש לציין שלאחי היה סרטן מסוג לימפומה נונהוג'קינס. האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך בהמשך בירור? (הרופא שהפנה אותי פנוי רק במאי...האם יש צורך להגיע לפני כן לראות רופא?)

שלום רב, נשמע שהבדיקה תקינה. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/11/2017 | 21:09 | מאת: אני

תודה רבה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)