תוצאות בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/08/2017 | 20:46 | מאת: ממצאי אולטראסאונד - דחוף

שלום רב ד"ר חפץ, אשמח להתייחסותך לתוצאות האולטראסאונד של בלוטת המגן בקובץ המצורף והמלצות להמשך טיפול. האם במרפאתכם ניתן לעשות בדיקת FNA? תודה מראש על המענה

02/08/2017 | 21:09 | מאת: ברוך

שלום רב, מצרף את המלל במידה והקובץ לא נפתח: אונה ימנית: בגודל 6*7*9 ס"מ. גדולה מאוד. עם מרקם בלתי אחיד. הודגם נמצא היפואקוגני בגודל 3.5*1.7 ס"מ במרכז האונה. עם זרימת דם תקינה. אונה שמאלית: בגודל 8.2*3.8*6.9 גדולה מאוד. עם מרקם בלתי אחיד. הודגמה קשרית היפואקוגני ברובו מיסטי במרכז האונה בגודל 3.7*2.5 ס"מ. עם זרימת דם תקינה. איסטמוס תקין. בלוטות רוק- תת לסביות ופרוטיס תקינות דו"צ. בלוטות לימפה- לא הודגמה בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר דו"צ.

שלום רב, אכן מוצדק ניקור לביופסיה במקרה זה. במרפאתינו ניתן לבצע זאת ע"י מומחים מובילים בתחום והתשובה הראשונית כבר במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)