בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/07/2017 | 20:26 | מאת: קרן

שלום רב, בת 40. מזה תקופה שיש לי הרגשה שצד אחד של בלוטת התריס בצוואר יותר גדול מהצד השני. לא כואב ואין תחושה מיוחדת למעט מעין מלאות כזו בצד אחד. הייתי אצל רופא משפחה שמימש את שני הצדדים ואמר לי שאין מה לדאוג, אין משהו משמעותי ומכל מקום לדבריו תמיד יש צד אחד שהוא יותר גדול מהשני. לדבריו מספיק שהיה לי זיהום בחניכיים בחצי השנה האחרונה וצד אחד יותר גדול. הייתי רוצה לשאול 2 שאלות בבקשה - 1. האם זה נכון מה שהוא אמר, שתמיד יש צד אחד יותר גדול? 2.אם אני רוצה לנקוט משנה זהירות, כדי לוודא שאכן הכל בסדר - איזו בדיקה נוספת כדאי לבצע ? אם אני אעשה אולטרהסאונד זה יעזור לשלול משהו? בדיקת דם תעזור? תודה רבה.

שלום רב, בד"כ שני הצדדים די דומים בגודלם, לפחות כך זה אמור להיות אך לעיתים צד אחד גדול יותר ואין לזה משמעות במרבית המקרים. מומלץ לבצע US צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)