קשר אדנומטוטי - החלטה שלא להמשיך מעקב

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/07/2017 | 01:29 | מאת: דן

לדר שלום בן 45 ללא רקע משפחתי של סרטן טיירואיד. בבדיקה US עבור בירור אחר, נמצאה קשרית איזואקואית מעורבת (ציסטית ומוצקת) בגודל 1.8 על 1.5, גבולות ברורים וחדים, ואסקולארי בעיקר בהיקף, ללא ליפופאטיה חריגה. TRIADS 3. היא לא ניתנת מישוש (שטוחה מאד). בשל גודל מעל ל 1.5 ס"מ, אנדוקרינולוג במרפאות חוץ סורוקה החליט לבצע FNA. לאחר שבועיים חזרתי אליו והוא אמר שהקשר שפיר ואינו מצריח המשך מעקב. בקשתי את הדוח הפטאלוגי של ה FNA אבל הוא סירב, ואמר שמבחינתי כפציינט, מה רשום שם זה עבור רופא, ולא צריך לעניין אותי. השורה התחתונה היא שזה קשר שפיר. בזמן שהוא הסתכל בדוח במערכת אופק, מה שהצלחתי לקלוט שרשום שם זה המילים הללו: קשר אדנומטוטי שפיר, קולואיד, דם, תאים פוליקולאריים תקינים, נמקיות ועוד כמה תיאורים שלא הספקתי לקרוא לפני שהוא סגר את חלון... קודם כל, האם אין זו זכותי לדרוש לקבל את הדוח של ה FNA בכדי שאוכל להתייעץ עם רופא אחר? אני שוקל להתלונן למנהל המחלקה שלו. שנית, האם זה מקובל שלא להמשיך במעקב, אם האנדוקרינולוג, לטענתו אומר שהסיכוי שהממתא האקראי הזה יהפוך לממאיר שואף לאפס ולכן אין צורך במעקב. אמר לכל היותר, אפשר לשקול US חוזר בעוד 5 שנים, אבל אין חובה. אמר שהמעקב המומלץ הוא פאסיבי בלבד (ז"א לחזור אליו רק אם אני ארגיש בלוטה או הפרעה בצוואר בעוד כמה שנים). מה דעתך? תודה

שלום רב, ראשית זכותך המלאה למיטב ידיעתי, לקבל את כל החומר הרפואי שלך כחלק מחוק זכויות החולה. ברר מול מנהל ביה"ח. שנית נשמע שהנגע אכן לא מדאיג. בכל מקרה מעקב של US אחת שלנה שנתיים לא יזיק ויכול לקלוט צמיחה של הנגע באופן משמעותי לפני שתשים לב לזה בעצמך. ניתן, באם אינך מרוצה,לפנות לייעוץ נוסף. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)