טיפול שני ביוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/06/2017 | 17:27 | מאת: תמי

שלום, נותחתי על ידך לפני שלוש שנים. היום במיפוי כל גופי ראו שאריות של הגידול. אני צריכה לעשות טיפול שני ביוד. שאלתי היא האם בספרות יש שיח לגבי הבדל בטיפול ביוד עם טירוג'ין וללא? מה עדיף מבחינת חיסול הגידול .תודה

שלום רב, לא אמור להיות הבדל בין טיפול ביוד עם או ללא טירוגן. ישנן כאלו שמאמינים שטיפול יעיל יותר הינו ללא טירוגן אך מרבית העוסקים בתחום סוברים שאין משמעות. קשה לי להאמין שראו שאריות גידול. אולי שאריות בלוטה שתמידד קיימת אחר כריתת תירואיד. במידה ויש הישנות גידול- אז מומלץ קודם כל ניתוח לכריתה. ממליץ להגיע ליעוץ עם כל החומר הרפואי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)