בדיקת ביופסיה בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/06/2017 | 15:49 | מאת: rita

דר' חפץ שלום ב 2016 ביצעתי אולטראסאונד של הבלוטה והיה 0.8 , השנה 2017 עשיתי שוב וגדל ל 1.1. בהמלצת רופא והמומחה עשיתי ביופסיה ובתשובה רופאה כתבה : " אונה שמאלית קשר high hypoechognic מקביל,גבול עליון ולטרלי לובולרי, בתוכו commet tails , ואיחורים מעט הטרוגנים - נצבע הרבה קולואיד , מאקרופאגים ומאי ענק. יש בלוטות למפה עם מורפולוגיה תקינה בתחנות 1, 2 דו"צ יותר משמאל כולל אינטרפרוטידאליות משמאל" מה זה אומר ? תודה רבה, ריטה

שלום רב, נשמע נגע שפיר. ממלית לפנות לרופא לבדיקת הגוש והחלטה על המשך מעקב. מומלץ בהמשך לבצע ניקור נוסף לווידוא האבחנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/06/2017 | 08:53 | מאת: rita

תודה רבה !

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)