הסבר על בדיקת FNA אותה ביצעתי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/05/2017 | 00:01 | מאת: בת שבע ב

קבלתי את תוצאות הבדיקה הציטולוגית אחרי דיקור ב FNA . להלן התוצאות:בניקור טירואיד אונה ימנית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי דל קולואיד וקבוצת רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי ומעטים פסויאודופפילרים נראה שמדובר יותר בקשר היפרפלסטי אך לא ניתן לשלול תהליך ניאופלסטי קבוצה IV. אשמח לקבל הסבר על התוצאות האם התוצאות צריכות להדאיג אותי ? מה ההמלצות?

שלום רב, חשובה הבדיקה הגופנית, ממצאי ה US, פרמטרים אחרים וכו' ולכן קשה לתת המלצה רק לפי הניקור. באופן כללי- תהליך נאופלסטי דרגה IV מועמד לכריתה אך ישנן אופציות נוספות- כגון ניקור חוזר במקום איכותי (ניתן במפאתינו בארם 03-7645464, שם גם התשובה הראשונית ניתנת במקום). ממליץ להגיע לייעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)