אולטראסאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/04/2017 | 18:44 | מאת: רפי

ד"ר נכבד, עקב יובש בפה נשלחתי לביצוע אולטרא סאונד בלוטות הרוק והתוצאות היו תקינות. במסגרת הבדיקה בוצע לי גם אולטראסאונד של בלוטת התריס ולהלן הממצאים: איסתמוס ברוחב תקין. אונות לא מוגדלות ,מרקם אחיד מלבד קשרים קולואידלים בודדים דו"צ בקוטר עד 1 ס"מ משמאל (TIRADS 2ׂ). ללא סימני לימדנופתיה בצוואר. מה משמעות התוצאה? האם נדרש ברור נוסף?

שלום רב, לא נשמע שצריך בירור נוסף מלבד מישוש הגושים. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)