בלוטת תריס הומלץ לניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/03/2017 | 10:00 | מאת: אנה

שלום רב אני בת 41 .האבחנתי צד אחד של בלוטת תריס קרצינומה פפלארית וצד שני חשד לתהליך פוליקולארי bethesda 4 ללא נראה קולואיד ברקע. שאילה: האם כדי בלוטה בחשד לבדוק שוב תוך ניתוח(בדיקה פתולוגית )? מה סיכוי או אחוזים שפוגעים בפארתאירויד ? תודה

שלום רב, הניתוח המומלץ במצב זה הינו כריתה חלקים של הבלוטה. הסיכוי לפגיעה בבלוטות פרתירואיד לא קיים למעשה כי הצד השני לא בסיכון. הסיכון היחיד הינו פגיעה בעצב של מיתר הקול וצרידות. נדיר ובד"כ זמני. ניתוח כזה מבוצע על ידי לעיתים שכיחות והתוצאות מצויינות. החתך קטן (כ 4 סמ) ללא תפרים וללא נקז בד"כ. שחרור באותו יום או למחרת. מוזמנת ליעוץ במרפאתי באסותא (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)