נפיחות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/03/2017 | 08:52 | מאת: סוזי

ד"ר שלום, אני כבר בערך 3-4 שנים סובלת מבלוטת התריס תחתונה נפוחה. עשיתי אולטרסאונד פעמיים,בדיקה אינדוקרינוסקופיה והכל יצא תקין, בזמן אחרון הבלוטה גדלה עוד ויש לי בחילות קלות (לפי הבדיקות הכל תקין) איזה בדיקות אני צריכה לעשות? ואם הכל תקין אז איך אני יכולה להסיר את הנפיחות? תודה מראש סוזי

שלום רב, אם הבלוטה הולכת וגדלה יש אינדיקציה להסירה לפחות את חלקה. ממליץ להגיע ליעוץ עם כל בדיקות ה US (תשובות) ואז להחליט על המשך בירור או טיפול. לעיתים מפנה בשלב זה ל CT מכוון לצוואר ללא חומר ניגודי. עדיף בדיקה שלי קודם והחלטה לפי הבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)