דפו-מדרול עם לידוקאין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/04/2012 | 08:11 | מאת: ראמי

שלום רב אמי בת 70 יש לה כאבי ברכיים כמעט יום יומי,לקחתי אותה לרופא והמליץ לה לקחת זריקה בשם דפו-מדרול עם לידוקאין. קניתי את הזריקה,ולקחתי את אמי לרופא אורתופד אחר בשבל שיזריק לה. הרופא האורתופד (השני) המליץ לאמי לא לקחת זריקה זו והוא טען שזריקה זו מסוכנת והיא מעלה לחץ דם וגם סכרת (אין לאמי סכרת אך לוקחת תרופה נגד לחץ דם). לציין בצילום רנטגן מהצד ומקדימה של הברכיים לא נראה שחיקה של הסחוס,ונשמר מרחק . הרופא שראה את הצילום טען שיש תזוזה ודלקת. מה דעתך בנושא בכלל?ופרט על התרופה דפו-מדרול עם לידוקאין? תודה מראש.

שלום רב אני נוהג להתרשם מההיסטוריה הרפואית, הבדיקה הפיסיקלית , ומעדיף בעצמי לפענח את הצילומים להלן רקע בנוגע לזריקות למפרק הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. בהתאם לממצאים , הטיפול ניתן בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים