בעייות בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/01/2011 | 21:05 | מאת: לינוי

שלום אני סובלת מבעיות ברכיים מזה 10 שנים. בעבר הציעו לי לעבור סטטוסקופיה וסרבתי. היום אני בת 43, סובלת גם מבעיית עודף משקל, אני עושה מאמצים רבים לרדת במשקל,זה לא קל מכיוון ואני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין, אני מנסה לעשות גם שימוש בפעילויות ספורט כמו הליכון, ריקודי עם, שחית חזה, אך בכל הדברים הללו אני עושה נזק לברך שלי וחשה כאבים רבים וקושי רב לבצע את הפעילויות הללו. בצילומים שערך לי הרופא השבוע נכתב כך: אין תפליט. מבחנים מניסקליים שליליים. מנח ואלגוס נכר, חריקות פטלו פמורליות דו צדדי. בצילום - מנח ואלגוס. שינויים דגנרטיביים ניכרים בעיקר בברך ימין. היצרות סדק מיפרקי מדיאלי, אוסטיאופיט מרגינלי ב - LFC. מדברי הרופא נאמר לי שהברך שלי שחוקה לחלוטין ואין מה לעשות. לא ממליץ על ניתוח. וכמובן שאמר שאסור ללכת בהליכון, לא לרקוד, לא לשחות חזה רק חתירה. חזרתי מאוד מאוכזבת. האם באמת בגיל 43 אני צריכה להיות בכל כך הרבה מיגבלות ולא אוכל לחזור לעסוק בספורט שאני אוהבת. האם בגילי לא כדאי לעשות ניתוח על מנת שאוכל לחזור לחיות ולעשות ספורט ללא כאבים כמו כל בני גילי. האם אוכל אי פעם לחיות ללא מיגבלות? אודה לך על תשובתך.

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת שחיקת מפרקים, הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. הביטוי של שחיקה הינו כאבים והגבלה בתנועה, בנוסף לקושי בעליה וירידת מדרגות, הליכה למרחקים וקושי לקום מישיבה. בדיקות הדמיה עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת יש לנסות טיפולים שמרניים שונים הכוללים בין היתר פיזיותרפיה, מגן ברך, זריקות לברך וטיפול פומי הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך http://arthrease.co.il/images/upimg/1452010000122627.pdf באם הטיפול הלא ניתוחי אינו עוזר ואיכות החיים נפגעת ניתן לשקול ניתוח מנח ואלגוס בשחיקה של הברך נפוץ פחות מאשר מנח וארוס דהיינו הטיה של ציר השוק כלפי פנים מכיוון שאורך החיים של משתל מלאכותי הוא מוגבל, הנטייה היא באנשים צעירים למצות את הטיפול השמרני, אך אין זה אומר שלא ניתן לעבור את הניתוח גם בגילאים צעירים באם אין הטבה תחת טיפול שמקרני וישנה עדות קלינית ורנטגנית לשחקיה של המפרק ניתן לשקול ניתוח ניתוחי ארטרוסקופיה מומלצים באינדיקציות קליניות ורפואיות , כגון קרע שחיקתי של המניסקוס, ניתוחי ארטרוסקופיה מתאימים לשלבים התחלתיים של שחיקה של מפרק הברך כאמור באינדיקציות רפואיות מתאימות בברכה ד"ר בנימין בנדר

15/01/2011 | 20:30 | מאת: לינוי

תודה על תשובתך המפורטת. לאור גילי 43, כל הטיפולים הניתנים כמו הפיזיוטרפיה, התרופות,הזריקות הכל מדובר בטיפולים על מנת להקל כאב, בגילי אני לא מעוניינת לקחת משכחי כאבים לא בזריקות ולא בכדורים, ויש בי הרצון הגדול לחזור לרקוד ריקודי עם, רצון לרוץ, ללכת בהליכון מבלי לחוש כאבים, וכל זה לא יוכל להתקיים בטיפולים הנ"ל. השאלה היא האם ניתוח של החלפת הסחוס יפתור לי את הבעיה ויאפשר לי לחזור לחיים רגילים ונורמאליים גם מבחינת פעילות גופנית כמו ריקודי עם, ריצה וכו'...? מהם התנאים המתבקשים ממני לקיום ניתוח שכזה? האם אני חייבת לעשות את הניתוח באופן פרטי או שניתן לעשות אותו גם במסגרת הביטוח של מכבי? תוך כמה זמן לאחר הניתוח חוזרים לחיים רגילים ללא הגבלות (אם בכלל)? תודה על תשובתך

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים