כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/12/2010 | 17:56 | מאת: ורדה

תתעלם מהמייל הקודם בבקשה שנשלח בטעות . אני בת 60 וסובלת כ 3 חודשים מכאבי ברכיים ועמוד שדרה צווארי. בצילום ברכיים בתנוחה חזיתית וצדדית משני הצדדים נמצא : שינויים ניווניים קלים , עם היצרות המרווח במדור המדיאלי . אין הסתידויות תוך מפרקיות.אין נוזל בכמות מוגברת בפרק .במיפוי עצמות נמצא :הודגמה עקמת מותנית עם קליטות מוגברות בחוליות L1-4 מימין ו L5 משמאל . בנוסף הודגמה קליטה מודגשת בברך ימין עם קליטה ממומקמת יותר באזור ה - MM .כמו כן הודגמו קליטות מוגברות בחיבורים המטטרזו פלנגיאליים 1 דו צדדית , המתאימות לשינויי הלוקס וולגוס . כל הממצאים על רקע אוסטאוארטריטי עם שחיקה קלה במינסקוס המדיאלי בברך ימין . באולטרא סאונד בשתי הברכיים ניצפו גידים ורצועות שלמים והמשכיים. באספקט אחורי ניצפתה ציסטה ביקר קטנה 2X0.5 סמ'.משמאל מעט נוזל במפרק אחורי .בצילום ע"ש צווארי בתנוחה חזיתית וצדדית . גובה החוליות והמנח שמורים . קיימת הנמכה של המרווח הבינחוליתי בין 4C ל- 5C ו - 5F ל- 6C . עם ספק מעט סקלרוזיס מוגבר של חוליות אלה , קרוב לודאי על רקע שינויים ניווניים .סובלת מאוסטופורוסיס . בדיקות דם תקינות .טופלתי במשך כחודשיים באתופן 600 ו 400 .הכאבים חזרו מיד עם הפסקת התרופה . הכאבים באים לידי ביטוי בכאבי שרירים .מומחה ברפואה פנימית איבחן פיברומיאלגיה ללא רגישות של נקודות בתופעה זו .מטופלת באלטרולט 20 מ"ג אחד ליום בערב .חוות דעת אחרונה של אורטופד היתה - עם תוך חודשיים לא יחול שיפור יש לשקול ארתרוסקופיה .הציעה פיזיוטרפיה ותרגלי ברכיים .הבעייה חמורה יותר בשעות הבוקר ובמיוחד לאחר הקימה ולאחר מנוחה וישיבה של כשעה .אודה לחוות דעתך האם יש פיתרון , עזרה מיקצועית , אפוס , או כל דבר אחר שיעזור לי .

שלום רב הרבה נשים עם פיברומיאלגיה סובלות מכאבי ברכיים, אך אין זה פוסל הימצאות של שחיקה של מפרקי הברך יחד עם פיברומיאלגיה, פיברומיאלגיה באה לידי ביטוי בהפרעות שינה, כאבי צוואר וראש, עייפות במהלך היום וכאבים בידיים, רגליים וגב ,מצורף קישור המסכם היטב את נושא הפיברומיאלגיה http://www.fibromyalgia.co.il/booklet.html יש צורך באיזון תרופתי של הפיברומיאלגיה תוך מעקב רופא ראומטולוג שחיקת מפרקים, הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם, יש למצות את מגוון הטיפולים השמרניים(הלא ניתוחיים) , אשר כוללים בין השאר טיפול תרופתי פומי ,הזרקות לתוך המפרק, ושימוש בעזרים כגון מגן, מקל הליכה. אפוסטרפיה נכלל בטיפולים השמרניים. לעיתים איכות החיים אינה טובה דייה –אין מספיק שיפור בכאבים ובתפקוד המפרק ואז צריך לשקול את הטיפול הניתוחי. שחיקה של מפרקים יכולה להתקדם לשחיקה מוחלטת למרות הטיפול השמרני הלינק הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את הטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://arthrease.co.il/images/upimg/1452010000122627.pdf יש צורך בצילום עדכני בעמידה להעריך את מידת השחיקה ,יש צורך בבדיקה שלך בכדי לתכנן את המשך הטיפול בנוסף אני מצרף קישור לטיפול ביולוגי חדשני ,הטיפול כולל לקיחת דם פשוטה מהחולה, במטרה להפיק ממנו סרום המכיל חלבונים נוגדי דלקות וחלבוני הגנה נוספים שמטרתם לעצור את תהליך שחיקת הברך, http://orthokine.co.il/home בברכה ד"ר בנימין בנדר

19/12/2010 | 18:25 | מאת: ורדה

תודה על תשובתך

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים