כאבים בברכים כבר כשנה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/09/2011 | 20:27 | מאת: גיל

שלום אני גיל בן 16, יש לי כאבים בברכיים כבר שנה בערך שבאים לי לעיתים קרובות והכאבים בעיקר בצד שמאל אבל גם בימין. הלכתי לאורטופד והוא בדק אותי ואיבחן שיש לי chondromalacia patellae bilat וכאבים בעיקר ב PF והפנה אותי לעשות פיזוטרפיה, אבל בעבר כבר עשיתי פיזוטרפיה לאותה בעיה והפיזוטרפיסת שטיפל בי איבחן בעצמו בכלל שיש לי בעיה אחרת ונתן לי תוכנית שוראים שהיא לא רצינית ואחרי שבוע עם התוכנית הוא אמר שזה עבר לי אך הכאבים חזרו דיי מהר. רציתי לדעת איזה דברים אני יכול לעשות כדי לרפא את הבעיה עם אפשר והעם אני יכול לבדוק את הבעיה בצילום או במיפוי עצמות או בטיפול אחר כדי להיות בטוח שזאת הבעיה. תודה על העזרה מראש

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת והמלצות לטיפול/המשך בירור אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מהמון סיבות, בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך באם הטיפול השמרני- הלא ניתוחי לא עוזר לעיתים יש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של הברך לשיוף אזור הסחוס הפגום בברכה ד"ר בנימין בנדר

10/09/2011 | 21:52 | מאת: גיל

תודה רבה על העזרה עזרתה לי מאוד ,וגם אחרי השתהתלוננתי לרופא שאחרי הליכה או ריצה לא ארכה מתחיל לכואב לי כפות הרגליים והוא אמר שיש לי קשת גבוהה יחסית ושאפשר לעשות מדרסים ,אז יש סיכוי שזה באמת קשור לזה ? וגם יש לי כאב שבא לי מדי פעם אחרי שאני רץ או תוך די שאני רץ בשרירי האלכסונים ורק אחרי שבוע בערך הוא מפסיק אז יש סיכי שזה קשוןר לאחת מהבעיות ?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים