דלקת בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/11/2016 | 12:49 | מאת: סיון זוהר

שלום רב, לפני שבוע במהלך ריצה התחילו לי כאבים חזקים בברך ימין. שעתיים לאחר הריצה כשהייתי במצב מנוחה הכאבים החמירו עד שהיה לי קשה ללכת. הלכתי לאורטופד ונאמר לי על פי בדיקה שלו בלבד כי יש לי דלקת בברך ימין. הומלץ לי על 7 ימי מנוחה ו10 ימים עם כדורי celcox. אמר שכשהכאב יעבור אוכל לחזור להתאמן ולרקוד. אני רקדנית (לא כמקצוע) ומתעמלת קבועה לכן מאוד קשה לי לשנות את שגרת החיים שלי ולנוח. היום לאחר שבוע, יש שיפור אך אם אני רוקדת אני מרגישה עדיין כאב בברך. אני יודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט יותר, מה נדרש לעשות כדי שהדלקת תעבור לגמרי. כשנאמר לי מנוחה, מה הכוונה? אני עובדת משרד והמשכתי ללכת למשרד עם הימי מחלה כי חשבתי שאני גם ככה לא מאמצת את הברך במשרד אבל ייתכן שהתנוחה של הברך כשאני בישיבה מזיקה לה ומאריכה את תקופת ההחלמה? ובעיקר איזה פעילות ספורטיבית אני יכולה לעשות עד שתחלים כדי לשמר את השגרה הגופנית? האם מותר לעשות הליכה? אני ממש אודה לתשובתכם.

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה אם צריך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב בעיה בגוף יכולה להיות עומס רב מידי על סטורטורה כלשהי בברך , או תנועות לא נכונות לדוגמא , או נזק כלשהו למרכיבי הברך ישנם סוגים שונים של דלקות במפרקים שיכולות להיגרם ממחלות ראומטויות ואז יש צורך בבירור ראומטולוגי דלקות לעיתים יכולות להיות זמן מרב מאוד המלצות האם אצלך ניתן לעסוק בפעילות כלשהי או לבצע דבר מה יכולות להינתן לאחר בדיקה בלבד לדעתי ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים