החלמה מאוסטאופורוזיס חולפת

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/10/2016 | 00:01 | מאת: רונה

שוב תודה על העזרה. יש לי אוסטאופורוזיס חולפת לאחר לידה עם שבר עדין מאוד בפמור. נאמר לי להמנע מדריכה על הרגל ושימוש בקביים במשך 1.5 חודשים. האם יש סיכוי שאוכל לחזור לפעילות רגילה לאחר תקופה זו? מה צפוי לי לאחר תקופה זו במידה והשבר התאחה? האם יכול להיות שהשבר לא יתאחה עד אז? מה עושים במצב כזה? ודבר נוסף- במידה והשבר התאחה כמו שצריך אך עדין יש בצקת, האם אוכל לחזור ללכת בכל זאת או שתידרש מנוחה עדיין? תודה רבה

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה והתרשמות מצילומים יעוץ בנוגע למקרה ספציפי יכול להינתן לאחר בדיקה והתרשמות , באופן כללי כאמור ציטוט קודם " אוסטאופורוזיס חולפת של מפרק הירך הינו מצב לא שכיח הגורם לאובדן עצם זמני בחלק העליון של עצם הירך . אנשים עם אוסטאופורוזיס חולפת של הירךמרגישים התפרצות פתאומית של כאב מעצים עם הליכה או פעילות נושאת משקל אחרת. במקרים רבים, הכאב מתגבר לאורך זמן ועלול להשבית. התסמינים הכואבים מתפוגים בהדרגה, ובדרך כלל מסתיים בתוך 6 עד 12 חודשים. אוסטאופורוזיס חולפת של הירך היא מאוד שונה אוסטאופורוזיס הקשורה להזדקנות. אוסטאופורוזיס חולפת נרפאת מעצמה, הטיפול מתמקד במזעור התסמינים ומניעת נזק לעצמות בזמן שהם נחלשים ע"י הפרעה זו.הטיפולים כוללים, תרופות, הגבלה בדריכה ,פיזיותרפיה ותזונה נכונה -דיאטה עשירה בסידן וויטמין D " בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים