קרע ברצועה צולבת - כאבים בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/03/2016 | 11:38 | מאת: רונן

שלום רב, בן 48, סובל מגיל צעיר מכרונדומולציה פטלה בשתי הברכיים. לפני כ 10 שנים עברתי ארטרוסקופיה של ברך שמאל בגין חשד לקרע במיניסקוס במהלך הניתוח עלה שלי קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית. ברבות השנים עברתי טיפולי פיזיוטרפיה, זריקות ועוד. לפני כשנתים -שלוש החלה לי אי יציבות בברך שמאל דבר שהולך ומחריף. בשנה האחרונה התדיורת עולה באופן משמעותי למשל בעת עליה-ירידה במדרגות הברך פשוט כמאין זזה מהמקום לאחר מכן כאב חד מאוד , נפיחות בברך, קושי לדרוך ומה לא . זה עד כדי כך מחריך שלפעמים זה קורה בפעולות פשוטות למשל באחת מהפעמים התכופפתי להרים דבר מה ושוב אותה תופעה שלאחריה אני מושבת עם הרגל למס' ימים. בצעתי צילום רנטגן של שתי הברכיים ולהלן תוצאותיו: :"שינויים ניוונים דו-צדדי היצרות קלה באספקט המדיאלי של מפרקי הברכיים דו-צדדי" נשלחתי גם לאולטראסאונד של ברך שמאל אותו בצעתי אמנם טרם קיבלתי תוצאותיו אך במהלך הבדיקה נאמר לי כי (כמדומני) רואים נוזל באיזור הסחוס, ופגיעה גם בסחוס. בדיקת רופא אורטופד בקופח נאמר לי כי יתכן ועלי לעבור ארטרוסקופיה לטובת תיקון הרצועה ובדיקה באם אין נזקים נוספים מאחר והנזק באי-טיפול עשוי להיות גדול בהרבה מהטיפול עצמו. אשמח לבאור הממצאים הראשונים במידת הצורך אגיע לבדיקה (מניח שניתן גם בכיסוי של ביטוח פרטי)

שלום רב באופן כללי פגיעות בברך כולל קרע של המניסקוס ו/או רצועה צולבת יכולים ליצור ברבות השנים שחיקה של מפרק הברך(פגיעה בחוס) ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג החלטה בנוגע לטיפולים שמרניים או ניתוחיים ואיזה ניתוח ניתן לעשות לאחר לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים