כאבים בברכיים- שחיקת סחוס ומשחק כדורסל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/03/2016 | 11:43 | מאת: שי

שלום אני בן 44 משחק כדורסל חובבני הרבה שנים וגם כיום כמה פעמים בשבוע , אם כי בצורה לא אינטנסיבית. אני משתמש במגן ברך עם סיליקון עקב כאבים שלעתים מתבטאים במהלך המשחק, במשך שנים רבות בנוסף יש לי מדרסים עקב דורבן ברגליים. לאחרונה, הפסקתי לשחק לכמה חודשים ועם החזרה ממש כאב לי ברמה שמש היה קשה לי לרוץ. בנוסף, אם אני הולך בעלייה והרגל לא מתוחה ישר אני מרגיש כאב. עקב כך פניתי לקופח ועשיתי צילום רנטגן . התוצאה הייתה- הצרות מדורים המדיאלים 2 הברכים השאלות שלי- 1. מה משמעות הממצא והטיפול האפשרי. 2.האם יש צורך ותועלת במדרסים אחרים, בנטילת תרופות כמו מגה גלופלקס. 3. מגיני ברכיים יותר מורכבים או כל אמצעי אחר. תודה.

שלום רב פיענוח הצילום יכול שלא לומר דבר לעיתים ישנו ציר של הברך אשר נקרה וארוס(ברכי O) אשר גורם להיצרות בצד הפנימי של הברך , אך אין זו אחבנה כאבים בברכיים יכולים להיגרם מהמון סיבות, ציר לא תקין של הברכיים יכול לגרום לכאבים סיב הברך- דלקות, ולעיתים גם לשחיקה של מפרק הברך אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה אם צריך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים