רצפת פרקט לעומת רצפה רגילה והשפעתה על הברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/02/2016 | 22:24 | מאת: מושיקו

שלום וברכה, אני בן 42 ובד"כ בריא. מתאמן מספר פעמים בשבוע. יש לי ברך מעט רגישה (כנראה שבעקבות גמישות יתר שהיתה לי). השאלה שלי האם הליכה בבית על גבי רצפת פרקט היא טובה יותר מאשר הליכה על גבי רצפה רגילה לגבי שמירה על בריאות הברך (בד"כ אני הולך בנעלי בית עם סוליות דקות ולעיתים בקיץ יחף).האם כדאי מבחינה בריאותיות להשקיע בריצוף הבית בפרקט? אם מידי פעם אני מבצע אימון בבית כגון קפיצה על חבל ועוד האם גם אז ניתן להישאר עם רצפה רגילה או כדאי לצפותה בפרקט? האם משנה מהו החומר ממנו עשוי הפרקט? המון תודה ויום נעים

שלום רב רצפת פרקט היא בעלת חיכוך נמוך בהשוואה לרצפה רגילה, בחלק מהעבודות הרפואיות הוכח שישנן כמות פציעות ספורט פחותות ברצפת פרקט כדורסל וספורט אחר לרוב משחקים ברצפת פרקט בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים