כאב ברך, פענוח MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/11/2015 | 01:38 | מאת: אורי אליה

ברקע בירור כאבי ברך. יש לי כאבים בברך אין נפיחות כלל,לא זכור לי פציעה פשוט יום אחד התחיל לכאוב.בעיקר עמידה. לפי מה שראיתי אני עושה ספורט רגיל לגמרי בלי כאבים. ריצה,כדורגל בלי כאבים רק מרגיש משהו מציק בתוך הברך.מרגישים את הכאב בעיקר בעמידה. האורטופד חושש דלקת בגיד הפיקה.הפנה אותי לבדיקת MRI וזו התוצאה. אשמח לפענוח שלכם תודה רבה. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות PCL שמור. ACL מעובה בצקתי לכל אורכו עם טשטוש המרקם הסיבי התקין סריקה 15 ב-PD, SPIR סאגיטלי. הציר הכללי עדיין שמור מתאים לקונטוזיה/נזק או קרע אינטרסטיציאלי. לקורלציה עם הקליניקה. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלופמורלי רטינקולום שמורים. סחוס מפרקי נראה שמור בשני המדורים. מניסקוסים: הפנימי שמור. הצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה מסוג בייקר לאורך כ-4 ס"מ עם מחיצות בודדות. בסיכום: כמפורט לעיל. נזק משמעותי חלקי ל-ACL. תפליטים + בייקר ציסט

שלום רב פענוח בדיקות נעשה לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים