יקנעם

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/04/2011 | 08:05 | מאת: גד

מזה כשנה סובל מכאבים בצד העליון של פרק הירך עם הקרנה חזקה לגב.צילום רנטגן מראה שינויים לא גדולים בפרק הירך. צעידה לא ארוכה, מחלישה את הכאבים החוזרים לאחר ישיבה ממושכת. קיבלתי טיפול בכדורי דיאטרים 50, למשך שבועיים משפר את המצב, אבל לאחר הפסקת הטיפול -הכאבים חוזרים. מה משך הזמן המותר ללקיחת תרופה זאת, והאם יש סיכוי להגיע למצב ללא כאבים? והאם יש תופעות לוואי לשימוש ממושך בתרופה זאת? תודה, גד

23/04/2011 | 08:12 | מאת: גד

ברצוני להוסיף, אני בגיל 79, צועד או שוחה בקביעות.משקל גוף תקין

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת לגבי טיפול תרופתי יש להיוועץ עם הרופא המטפל, http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/1108.pdf מצורף קישור לתרופה קושי בהליכה חוץ מבעיות גב וביות במפרקים יכול להיגרם כמו כן עקב בעיה בזרימת הדם לעורקים, לכן יש צורך בבדיקה פיסיקלית מקיפה כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, על פניו נראה שיש גם צורך בבירור של הגב . בירור כאבי גב עם תרדמת יכול להתבצע בעזרת בדיקה פיסיקלית של תחושה ובדיקה שנקראית אלטרומיאוגרפיה תסמונת FAI תפס/התנגשות או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך – Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב קליקים מסביב למפרק הירך יכולים לנבוע מחיכוך של גיד על עצמות הירך , השם הנפוץ בספרות לתופעה זו היא Snapping Hip Syndrome, הגידים הנפוצים הגורמים לקליקים בירך הם אליאוטיביאל או האילופסואס יש צורך בהתרשמות קלינית, בדיקה מדוקדקת והפניה לבדיקות מתאימות בכדי להגיע לאבחנה בברכה ד"ר בנימין בנדר

24/04/2011 | 17:59 | מאת: גד

תודה על ההסבר המפורט והמעניין, אבל בעייתי העקרית אינה כאבי גב עם הקרנה לירך, אלא כאבים בפרק הירך, ולפעמים הקרנה לגב. והשאלה לכמה זמן ניתן לקחת את התרופה דיאטרים, והאם היא גם מרפאת או רק מונעת כאבים. תודה מראש וחג שמח

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים