אוסטאוכונדרומה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/09/2015 | 01:42 | מאת: דני

שלום הייתי אצל אורטופד בגלל כאבים בברך אחת בימים האחרונים. ציין שיש חשד לקרע במניסקוס והמליץ על מנוחה ומיעוט בהליכה, חבישה, ומשככי כאבים לפי הצורך, וכן פיזיותרפיה. בצילום ברך - ללא שבר או תזוזה. "יש ממצא אקראי המתאים לאוסטאוכונדרומה בטיביה מקורבת" הרופא הפנה אותי להערכה אצל אורטופד שעוסק בתחום גידולי עצם. רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות (כמובן לא כתחליף לייעוץ אישי) א. מה משמעות הגידול הזה? איך יודעים שזה ממצא מקרי ולא משהו חדש? ב. איזה בירור נדרש במקרה כזה? האם צילום רונטגן מספיק? ג. האם יש לחשוש שאולי יש עוד כאלו במקומות נוספים בגוף? ד. מה הטיפול בדר"כ בדבר הזה? ולגבי הקרע במניסקוס: האם קרע במניסקוס יכול להתאחות ולהסתדר מעצמו או שזה בלתי הפיך? תודה רבה

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה אוסטאוכונדרומה הוא לרוב ממצא אקראי אשר מאובחן בהתאם לממצאים הספצייפים שלו ברנטגן ולרוב אין צורך בהתערבות כלשהי בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים