קליקים במפרקים שונים בגוף

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/10/2014 | 06:36 | מאת: דניאל

אני בת 22 ועובדת בעבודות מטבח שונות קרוב לשלוש שנים (לא לגמרי ברצף), בשנה האחרונה אני עובדת במאפייה והעבודה הינה עבודה פיזית המצריכה הרמת משא כבד עד 25 קילו). לפני שנה וחצי התחלתי לעשות ספורט בצורה סדירה אחרי הרבה 5-6 שנים שלא ביצעתי פעילות גופנית מדי יום ועישנתי יחסית הרבה סיגריות. לאחר שהתחלתי לבצע פעילות אירובית שלוש ארבע פעמים בשבוע ותרגילי חיזוק התחלתי להבחין שכשאני עושה תנועות מסויומות במפרקי הירך- אגן והכתפיים נשמעים קליקים ורעש של חיכוך (בכתפיים). אין תחושה של כאב לאחר הקליק, אך מדי פעם, אם אני לא מבצעת תרגילי מתיחות או פילאטיס נוצר כאב או סוג של לחץ בגב התחתון ובאגן ומדי פעם בכתף. אני מודעת לזה שהעבודה שלי יוצרת את המתח בגוף והלחץ על המפרקים. אני עושה פעילות גופנית כל יום עם דגש על חיזוק שרירי גב תחתון, כתפיים ואגן. חושב אולי לציין שחוויתי כאבים במפרק כף היד כשעבדתי במסעדות. השאלה שלי היא אם עליי להפסיק את עבודתי כעת ולאפשר לגוף לנוח ובכך למנוע נזק בלתי הפיך לגוף שלי או שבעזרת התמדה בתרגילים וחיזוק היציבה אוכל לחזק את הגוף ולמנוע דלקות ושברים תודה רבה.

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה. אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה מומלץ לפנות לייעוץ אורטופדי קליקים במפרקים שונים יכולים להיות ביטוי לגמישות יתר , אך לעיתים יכולים להעיד על דבר מה אחר לדוגמא - קליקים מסביב למפרק הירך יכולים לנבוע מחיכוך של גיד על עצמות הירך , השם הנפוץ בספרות לתופעה זו היא Snapping Hip Syndrome, הגידים הנפוצים הגורמים לקליקים בירך הם אליאוטיביאל או האילופסואס קליקים או חריקות בברך יכולים בגילאים צעירים להיות ביטוי לכאבים פטלופמרליים בין הירך לפיקה בגילאים יותר מבוגרים יכולים להיות ביטוי לשחיקה של הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים