כאבי ברכיים ללא מציאת הסבר רפואי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/10/2013 | 17:20 | מאת: ניק

ד"ר שלום, שמי ניק ואני בן 20.מאז הילדות (גיל 13 בערך) קיימים אצלי כאבים בברכיים ובחיבור הרגל עם האגן. בילדות אמרו לי שהסיבה היא כי אני גדל,אבל הפסקתי לגדול והכאבים עדיין קיימים. לפעמים אני פשוט מתחיל לצלוע(ברגל ימין) וסובל מכאבים חזקים. הייתי אצל כמה אורתופדים בזמן האחרון,ביקשתי שיעשו לי בדיקה ויזואלית אם קיים אצלי פלט פוס והם אמרו שלא,עשיתי צילום אגן,צילום ברכיים,מיפוי עצמות ולא מצאו אצלי כלום. השאלה שלי היא יש לך כיוון במה הבעיה ומה עלי לעשות הלאה. כי האורתופדים פשוט אומרים שאין לי שום בעיה והכל בסדר.

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להבין במדויק מה האבחנה בכדי לענות על שאלותיך במלואן יש צורך בבדיקה רפואית לאחר קבלת היסטוריה רפואית , להלן סיבה שכיחה באנשים צעירים , אולי? זאת הבעיה אצלך? -כאבים פטלופמורליים(CMP)כונדרומלציה פטלה באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים