ציסטה בייקר או Synovial Chondromatosis

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/07/2013 | 15:50 | מאת: ורוניקה

בצילומי רנטגן שעשיתי לפני כחודש הרופא ראה מעין נודולים בתוך הנוזל הסינוביאלי שבמפרק ברך ימין. הוא טען אז שיש לי הבחנה של Synovial Chondromatosis וגם הראה לי באינטרנט תמונות של כיצד נראת מחלה זו סביב מפרק הברך. אני סבלתי מכאבים ואי-נוחות בצד האחורי של הברך כבר זמן רב, עם הפסקות, אך ב4-5 חודשים האחרונים האי-נוחות התגברה. כתוצאה מבעייה אחרת של רותה הברך הגעתי למיון של מכבי ואז בותע הצילום, אך המשכתי בתחקירים שונים שטרם נגמרו. בינתיים הגיע התולעה של הCT לשתי הברכיים שנעשה גם כדי לחזק את ההבחנה.הייתי רוצבה לצרף את הקובץ אך טרם ברור לי אם ניתם לצרף קובץ PDF/ בכל מקרה רשום בתוצאה הדבר הבא - אני מצטטת : " . המדור הפטלו פמורלי הודגם מוצר משמאל ותקין מימין. הרטינקולום הפטלארי המדיאלי שמור משני הצדדים. נוזל מפרקי נצפה בבורסה הסופרה פטלרית מימין. ציסטה גדולה ע"ש "Baker" מודגמת מימין עם הסתיידויות בתוכה הסתיידויות בתוכה. & ,בגודל של 42 מ"מXמ"מ 15 :אין עדות לקרע. " קיימים עוד כמה דברים על ברך שמאל. אני אביא גם את הסיכום: סיכום: " ציסטה ע"ש BAKER עם הסתיידויות בתוכה אוסטאו-ארטריטיס של המדורים המדיאליים ושל המדור הפטלו-פמוראלי משמאל. נוזל מפרקי בכמות בינונית מימין " השאלה שלי בבקשה: ================ 1. האם יתכן שאין לי Synovial Chondromatosis, אלא רק מה שמראה ה-CT בברך ימין קרי ציסטה Baker עם הסתיידויות ? 2.האם שתי ההבחנות מבטאות למעשה את אותו הדבר והטיפול בבעיה הוא זהה? 3. האם הבחמה היא ציסטה ולא Syn Chondro' הטיפול ב-BAKER הוא גם ניתוחי בלבד, כמו SynChonrdro? 4.מה לדעתך צריך לעשות עם הנוזל? אני מתנצלת על ריבוי השאלות ומקווה שתוכל לענות לי מודה מראש

12/07/2013 | 11:05 | מאת: ורוניקה

שלום, טרם הייתה תשובה ולכן אני אוסיף ברשותך עוד שאלה: לפני כחצי שנה עשיתי US בברך ימין ולא נתגלה שם אף דבר, לא ציסטה ולא כלום - לפחות לפי הכתוב, הבדיקה תקינה. מטריד אותי כיצד יכלו להיווצר בחצי שנה בלבדף גם ציסטה די גדולה, וזאת עוד נראה לי אפשרי, אך הסתיידויות פחות נראה לי אפשרי שייוצרו כל כך מהרץ א. האם לא היו הסתיידויות ב-US, זה מפני ש-US אינו מבחין בהסתיידויות? ב. במידה וכן נוצרו כל כך מהר יש בזה סימן נוסף לדאגה? תודה רבה, ו

שלום רב אבחנה באורטופדיה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה תוצאות CT מעידות על שחיקה שלהברך –אוסטאוארטירטיס אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה בברכה ד"ר בנימין בנדר

13/07/2013 | 14:04 | מאת: ורוניקה

דר' בנדר תודה על התשובה המעמיקה. לצערי הרב לא הבנתי : א.מה הסיכוי שיהיה לי Synov Chondromatisis בנוסף או ביחד עם הציסטה ו ב. לא הבנתי כיצד תוך חצי שנה נוצרו הסתיידוות כאשר לפני חצי שנה בדיקת הברך ב-US הייתה תקינה. שאלתי האם יכולה להיות זאת סיבה לדאגה. בעיניין הארטרעטעז של הברך רשום ב-CT,כתוב כדלקמן: המדור הפטלו פמורלי הודגם מוצר משמאל ותקין מימין (הבעיה עם הציסטה היא בימין)הרטינקולום הפטלרי המדיאלי והרטיקולום הפטלארי הלטראלי שמור משני הצדדי. היצורות של מדורי הברך המדיאליים נצפתה דו-צדדית - אוסטואארטריטיס בUS לפני 6 חודשים הכל היה תקין בברך, מלבד מה ש- US לא יכול לראות אם אשפר אשמח לקבל תשובה לשאלות לעיל, תודה רבה מאד, ורוניקה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים