שחיקה לאחר ארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/06/2013 | 16:58 | מאת: bar

בן 41 עם רקע של 2 ארטוסקופיות בברך ימים עקב קרע וקרע חוזר במינסקוס מדיאלי.בשנה אחרונה כאבים בקדמת ברך ימין בהליכה ישיבה / עמידה ממושכת,כאב מתגבר במאמצים כגון ריצה או עליה במדרגות.. בצילום MRI- שינויים OA התחלתיים במדור מדיאלי ,מצב מתאים לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית בדיקת אורטופד- רגישות ניכרת עפ הקוטב התחתון - מדיאלי של הפיקה ואיזור הופה , רגשיות גם ע"פ MFC ,וארוס משמעותי של הברך הרופא סבור שמקור הכאב הוא בשינוים שחיקתים בתוספת עומס על הברך כתוצאה ממנח הברכיים ומציע HTO.בנתיים טופלתי בזריקות ארטריס ללא הטבה משמעותית 1.מה פרק ההחלמה מניתוח כזה - האם אכן השיקום ארוך וקשה מאוד ? תוך כמה זמן ניתו לחזור ללכת עצמאית / לנהוג ללא עזרה? 2.האם ניתן לחזור לפעילות ספורטויבית לאחר ההחלמה בייחוד לשחייה ? 3.האם יש במצב שתואר לעיל אפשרויות ניתוחיות נוספות מלבד HTO? 4.האם ניתן במצב שתואר לעיל גם החלפת מפרק או חצי מפרק למרות הגיל הצעיר יחסית.? סליחה על הבלבול בשאלות ותודה מראש

שלום רב המלצות לטיפול ולניתוח ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך יש צורך להפנות את השאלות לרופא המנתח מכיוון שמכיר הוא את מצב הברך ומכיר הוא את הצילומים ישנם שיטות שונות לחיתוך עצם השוק ותיקון הציר – בין השאר הקיבועים בניתוח יכולים להיות קיבועים חיצוניים או תוך לשדיים(לתוך העצם) או קיבועים בפלטה על העצם בגילאים צעירים כשמדובר בשחיקה של מפרק הברך , ניתן לבצע פרוזדורה שנקראת HIGH TIBIAL OSTEOTOMY ( HTO ) בשפה פשוטה חיתוך העצם בשוק המקורב לשם הורת העומס מהחלק הפגוע בברך, שבדרך כלל זה החלק הפנימי מצורף קישור המדגים את הפרוצדורה http://www.youtube.com/watch?v=r6uOqcaipGM&NR=1 ישנם ניתוחים שונים לשחיקת הברך , התאמת הניתוח נעשית בהתאם לממצאים הפיסקליים ולממצאים ההדמיתיים החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי אם הטיפול השמרני הלא ניתוחי אינו עוזר ועדיין יש כאבים ניתן לשקול אופציות אחרות, אך כאמור יש צורך בכל האמור למעלה ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול מכיוון שאורך החיים של משתל מלאכותי הוא מוגבל, הנטייה היא באנשים צעירים למצות את הטיפול השמרני, אך אין זה אומר שלא ניתן לעבור את הניתוח גם בגילאים צעירים באם אין הטבה תחת טיפול שמרני וישנה עדות קלינית ורנטגנית לשחקיה של המפרק ניתן לשקול ניתוח ניתוחי ארטרוסקופיה מומלצים באינדיקציות קליניות ורפואיות , כגון קרע שחיקתי של המניסקוס, ניתוחי ארטרוסקופיה מתאימים לשלבים התחלתיים של שחיקת מפרק הברך כאמור באינדיקציות רפואיות מתאימות הספרות הרפואית מדווחת על ניתוחי החלפת מפרק ברך TKR גם באנשים צעירים תחת אינדיקציות מתאימות, סיכויה ההחלמה בניתוח החלפת מפרק ברך הם גבוהים מאוד אך כאמור יש צורך בהתרשמות קלינית והדמיתית לפני החלטה על המשך טיפול ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

24/06/2013 | 22:31 | מאת: bar

האם ממצאי MRI שצרפתי מעידים על שחיקה במפרק? לכמה זמן יכול ניתוח HTO מוצלח לדחות את הצורך בהחלפת מפרק?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים