בעיות בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/06/2013 | 09:12 | מאת: ורד

לפני כחודש בערך עשיתי תנועת רקוד ברגל והיו לי כאבים עזים לא יכולתי לדרוך עליה ,פניתי למיון ושם קיבלתי זריקה לכאבים ,למחרת הגעתי לאוטופד שבדק את הרגל והוא נתן לי ,"ארקוקסיה ,הכאבים לא חלפו ונעשו עזים יותר. פניתי שוב לרופא אורטופד שבחר לעשות לי זריקה בברך ושוב הכאבים התגברו .לאחר מכן עשיתי אוטאלרסאונד ואני קיבלתי כדורים מהרופאה שלי בשל הכאבים העזים "סלקוקס"ועדיין מאוד כואב לי . באולטרסאונד היה ממצא של חשד של קרע במיניסקוס והמליצו לעשות "אמריט " האורטופד אמר לי שכדאי שאני אעשה פיזיותרפיה שתהיה לי רק בסוף החודש ושאמשיך לקחת את הכדורים ושאין טעם עכשיו לעשות אמרייט מה דעתך בנושא זה .

שלום רב המלצות לטיפול וניתוח ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך מומלץ לפנות ליעוץ אורטופדי באופן כללי קרע במניסקוס יכול לגרום לנעילה של הברך דהיינו היעדר יישור של הברך. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים