חבלה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/05/2013 | 12:09 | מאת: aknuh

שלום קוראים לי שלומי לפני כ 4 חודשים קיבלתי מכה חזקה בברך עקב משחק כדורגל לאחר בדיקת MRI אשר התרחשה לאחר כ 3 חודשים אחרי החבלה נמצאו הממצאים הבאים: המניסקוסים מראים אות וצורה רגילים. יש קרע שלם של ה ACL הפרוקסימלי יש תוספת רקמה רכה ברצס הקדמי של המפרק בגודל של .CYCLOPS LESION 5X8 מ"מ אין לראות סימן מגירה חיובי ב MRI אין לראות קונטוזיות גרמיות. . (PCL) הרצועה הצולבת האחורית מראה אות ועובי רגילים. יש ציסטה גנגליונית קטנטנה בצמוד ל -PCL.ממצא זה יכול להתאים לציסטה גנגליונית של ה PCL. לעיתית ציסטה שכזו הינה משנית לקרע בשורש האחורי של המניסקוס המדיאלי. הרצועות הקולטרליות מראות אות ועובי רגילים. אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. אין ציסטה על שם בייקר. לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקאליים בשלושת המדורים. במדור המדיאלי, בצמוד לשריר הסמי- ממברנוזוס הודגם ממצא מולטי-לובולרי שמראה אות גבוה ב T2 בסדרות ללא דיכוי שומן ניתן לראות שהוא מכיל בתוכו שומן, ממצא מתאים כנראה למלפורמציה וסקולרית. קטנה במימדים של1.5X1.3X0.5 לסיכום: 1. קרע כרוני של ACL עם CYCLOPS LESION 2. ממצא ברקמות הרקמות שמתאים קרוב לוודאי מלפורמציה וסקולרית קטנה 3.ציסטה גנגליונית קטנטנה של PCL הבנתי שקרעתי את הרצועה הקדמית הצולבת אני חייב לציין שאני ממשיך לעסוק בפעילות ספורטיבית לא מרגיש כמעט כאבים בכלל ( פה ושם כואב קצת לא משמעותי) אני מחזק את הברך בחדר כושר. מה אומרים שאר הממצאים ? האם אני חייב לעבור ניתוח או שאני יכול בלי? אשמח לקבל את חוות דעתך

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר בדיקה פיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית ועיון בבדיקות הדמיה, החלטות לגבי טיפול שמרני או ניתוחי מתקבלות באופן דומה קרע של רצועה צולבת קידמית לרוב מטופלת בחיזוק שרירים סיב הברך אך כל זאת תלוי בממצאי הבדיקה הפיזיקלית כאמור בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים