צליעה עם כאבים במפסעה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/06/2018 | 01:11 | מאת: רונית

יש לי צליעה ברגל שמאל כחודש ימים עם כאבים חזקים במפסעה. הסיטי יצא תקין מה הסיבה לכאבים ובעיקר לצליעה הקשה.? הומלץ לי רק פייזיוטרפיה. מה לדעתך הטיפול המתאים? איזו שיטת ספורט מומלצת למקרה.. פלדנקרייז או פילטיס??? תודה מראש

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון דלקת בגידים מקומיים, בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב שחיקה של מפרק הירך ניתן לאבחן בצילום אגן ומפרק ירך, וכמו כן חשובה הבדיקה הפיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית כאבי גב יכולים להקרין לצידי הירך לחלקים מהרגל או כל הרגל ואפילו להקרין למפשעה, כאבי גב לא חייבים לבוא בתור כאבי גב הם יכולים להיות בתור כאב מוקרן -רדיקולופטיה כמו שזה מכונה, ואז ישנם כאבים רק רק ברגל אך מוגדרים באופן כללי ככאבי גב, כאבי גב יכולים ליצור כבדות של הרגליים , התכוצויות שרירים ואף קושי רב בתפקוד השרירים והרגל ניתן להתעדכן במאמר על כאביפ בירך ושחיקה של הירך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים