פיענוח MRI ומהם אפשרויות הטיפול?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/06/2018 | 08:10 | מאת: רוני

ממצאים: נוזל בכמות קטנה תוך מפרקי. שומן הופה תקין. .תקין ACL, PCL ממצא ציסטי אחורי ל PCL בסמוך לטיביה הפרוקסימלית בגודל 8 מ"מ, מתאים לציסטה סינוביאלית/גנגליונית קטנה. גיד ארבע-ראשי ופטלרי תקין. .תקין MCL, LCL רטינקולום שמור. סחוס במדור פטלו פמורלי: אין לראות כונדומלציה משמעותית. מניסקוס הלטרלי תקין , ללא עדות לקרע. מניסקוס מדיאלי: קרע לונגיטודינלי/הוריזונטלי בקרן האחורית ובגוף, ללא מעורבות שורש המניסקלי. בצקת מח עצם סובכונדרלית בטיביה הפרוקסימלית באספקט המדיאלי, תגובתית לקרע במניסקוס. סחוס מפרקי: הידקקות של הסחוס באופן דיפוזי במדור מדיאלי פמורו טיביאלי, ללא שחיקה משמעותית. סחוס במדור הלטרלי נראה תקין. פוסה פופליטאלית: אין לראות ציסטה ע"ש בייקר. לסיכום: קרע במניסקוס מדיאלי, בצקת סובכונדרלית בטיביה הפרוקסימלית הסמוכה.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים החלטות בנוגע לניתוח ספציפי האם לתפור או להוציא , יכולות להתקבל בהתאם לממצאים סהרון הינו מניסקוס , בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות קרעים במניסקוס יכולים להאיץ תהליך שחיקה של הברך , בגילאים מבוגרים יותר , הקרע במניסקוס הוא יחד עם השינויים השחיקתיים ניתן להתעדכן במאמר על כאבי ברכיים ושחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים