כאבי ברכיים הסבר תוצאות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/06/2018 | 21:55 | מאת: אילן טל

בצילום רנטגן ברכיים נכתבו התוצאות הבאות-"שינויים ניווניים קלים בעצמות המפרקים. בחלק פרוקסימלי של עצם הטיביה מצד ימין הודגם תהליך סקלרוטי בלתי אחיד עם גבולות מטושטשים בגודל 3.5+1.7 ס"מ ללא אקספנסיה של העצם. הממצא יכול להתאים ל bone infarction".

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים שינויים ניווניים הינם שינויים שחיקתיים , משמעות או לא יש לבחון בהתאם לממצאים פיסיקליים עיון בצילומים והיסטוריה רפואית Bone Infract הינה בעיה באספקת הדם לאזור מסוים בעם , גורם זה לשינויים בתאים ובמיח עצם, ישנה חוסר אחידות רב בשימוש בטרמינולוגיה Bone Infract . כיום, המונח osteonecrosis מתקבל בשימוש נרחב. באופן כללי, מיקום הממצא בעצם משנה אם הוא ממקום ב epiphysis נקראים נמק avascular (AVN). הטיפול לרוב הוא שמרני מומלץ יעוץ אורטופדי בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים