שאלה לגבי קרעים במניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/05/2018 | 00:44 | מאת: יוסי

שלום, בן 68, נשלחתי לבדיקת MRI ברך שמאל עקב כאבים. בבדיקה נמצא: "במינסקוס המדיאלי בקרן הקדמית ובגוף מודגם קרע לונגיטודינלי אלכסוני המערב את המשטח הפירקי התחתון. המינסקוס הלטרלי לכל אורך המניסקוס מודגם קרע לונגיטודינלי הוריזונטלי המערב את המשטח הפירקי התחתון ואת השורש האחורי, ללא ניתוקו. מודגמת ציסטה מניסקיאלית קטנה בקרן הקדמית. שאר הבדיקה תקינה. סיכום: קרעים גדולים במיניסקוס" רציתי לשאול: 1. מה משמעות הבדיקות? מה משמעות הקרעים במיניסקוס? 2. אילו בדיקות נוספות אפשר לבצע כדי לקבל תמונה ברורה יותר של המצב? האם כדאי לבדוק גם את מצב הברך ברגל השניה? 3. כיצד ניתן לטפל בקרעים? איזה טיפולים התערבותיים קיימים? איזה טיפולים שמרנים קיימים? 4. לפי תוצאות הבדיקה, עד כמה חמורה הבעיה? האם טיפול שמרני יכול להיות מספיק טוב או שצריך טיפול התערבותי כלשהו? 5. כיצד ניתן בפעולות היומיומיות שאני מבצע, למנוע החמרת הקרעים? אודה לתשובתך, בברכה, יוסי

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה סהרון הינו מניסקוס , בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות אחוזי הצלחה של פעולות התערבות בברך כגון ארתרוסקופיה הן גבוהות אך מעצם היותם התערבות-ניתוח ישנם גם אחוזים של חוסר הצלחה וסיבוכים כמו בכל פעולה התערבותית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים