מה דרך הטיפול לפי המצב

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/03/2018 | 11:34 | מאת: אלי

אבקש לדעת האם צריך החלפת ברך ברקע סכרת h1c 7.6 למנקטומי c3-c5 מתהלך על קביים בעיקבות פגיעה חוט שידרה

שלום רב ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il תחת המאמר זריקות או ניתוח החלפת מפרק ברך מאופינת בשיעורי הצלחה גבוהים דהיינו שיפור בכאבים ושיפור בתפקוד המפרק , לא תמיד שיפור בתפקוד ושיפור בכאבים אומר שאין כאבים כלל או טווחי התנועה מלאים לגמרי. עד ל 20% (בחלק מהמאמרים)סובלים מכאבים כרוניים כלשהם לאחר הניתוח – חלק מסיבות שונות החל מהקרנה של הכאבים מהגב , שינויים בעצבים כגון נוירופטיה פונורופטה, פיברומיאלגיה , וכלה בלא סיבה ברורה ניתן לצפות בסרטונים של אנשים אחרי ניתוח כולל החלפה של שתי ברכיים ביחד בקישור הבא בשיטה של ברך מותאמת אישית https://www.youtube.com/watch?v=g9-iLlF-O_w מצורפים קישורים לשיטה חדישה להחלפת מפרק ברך-ברך מותאמת אישית ברך מותאמת אישית-סרטון ביו טיוב http://youtu.be/NWkGOxaeBUY מאמר בעיתון הארץ http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1695569 ברך מותאמת אישית יתרונות השיטה הניתוחית http://www.drbender.co.il/articles/69-advantages-new-method החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה. ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול את הכאבים ואת ההגבלה בתפקוד המפרק . בצילומים ובבדיקה ניתן להתרשם מה מידת השחיקה של המפרק ועד כמה תפקוד המפרק נפגע ניתוחי החלפות מפרקים נעשים קודם כל עקב כאבים והגבלה בתפקוד המפרק. מטרתו של הניתוח הינו שיפור בכאבים ובתפקוד המפרק באם הטיפול הלא ניתוחי אינו עוזר ואיכות החיים נפגעת ניתן לשקול ניתוח מכיוון שאורך החיים של משתל מלאכותי הוא מוגבל, הנטייה היא באנשים צעירים למצות את הטיפול השמרני, אך אין זה אומר שלא ניתן לעבור את הניתוח גם בגילאים צעירים באם אין הטבה תחת טיפול שמרני וישנה עדות קלינית ורנטגנית לשחיקה. לאחר שיקול מכלול הטיפולים והסבר על הסיכונים והסיבוכים החלפת חצי ברך נעשה כאשר מדובר בשחיקה של חצי מפרק ברך בלבד, יתרונות הן שימור מפרק הברך , אך הוא לא יכול ,להיעשות באם ישנו שינוי בציר של הרגל מעל ל 5 מעלות וארס-הפניה כלפי פנים , ניתוח החלפת חצי ברך אינו מתקן את ציר הברך, בנוסף לא ניתן להחליף חצי ברך כאשר ישנו חוסר יציבות , השארת שאר הברך במקומה זקוקה לגידים תקינים. בנוסף לא ניתן לעשות החלפת מפרק ברך כאשר ישנו הגבלה ביישר הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים