תת פריקות בברכיים ושטפי דם.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/03/2018 | 20:14 | מאת: עינת

גם לי יש גמישות יתר בברכיים, אני בת 21, במהלך חיי מגיל צעיר לעיתים תכופות קורה שיש לי תת פריקה קטנה שנמשכת שנייה ומפסיקה לכאוב אחרי 5 שניות בערך. מאז גיל 14 ועד היום חוויתי 4 מקרים של תת פריקה חמורה , איבדתי שיווי משקל בזמן הליכה ופרקתי כשכל המשקל שלי מופעל על רגל אחת. פרקתי פעמיים את שמאל, פעמיים את ימין, בפעם הראשונה לא יכלתי ללכת בכלל במשך 2-3 ימים. 3 פריקות קרו בשלוש שנים האחרונות ברווח של שנה וחצי ביניהן, ואני מתחילה להאמין שזו בעיה שאני אסבוךלממנה בתדירות כזו עד הזקנה. זה נורא מתסכל אותי, כל פעם מחדש לצלוע כמה שבועות, לקבל כאבים אחרי כל הליכה קצרה במשך 3 חודשים. כל פעם מחדש האורתופד אומר לי שאין מה לעשות, רק נותן הפנייה לפיזיוצרפיה, עשיתי כבר 5 סבבים בחיי ב3 מקומות. רציתי לדעת שני דברים : איך לטפל בפריקה בשנייה שאחרי - איך גורמים לשתף דם להתפשט פחות? האם לשים קרח בשעה שאחרי מומלץ? נראלי שבפעם האחת שניסיתי זה עזר, האם מומלץ לעשות עיסוי עדין לשרירים אחרי הפרמקה, כמו שהפיזיותרפיסטית עושה? האם לקחת משככי כאבים או לחכות איתם כדי שצמצום הכאב לא יגרום לי להתאצץ מדי? כל טיפ לטיפול המיידי יתקבל בברכה. שנית, אילו דרכי טיפול יש לתוםעה ןוץ מפיזיו וחיזוק השרירים העוטפים- ראיתי שדיברו פה על ניתוח- האם הוא קלוונטי גם למקרה שלי? מה התופעות לוואי?

שלום רב ניתוחים עקב פריקות פיקה קיימים, בהתאם לבעיה- החל מחיזוק גידים למנוע פריקת פיקה וחלה בהעברה של מיקום היצמדות גיד הפיקה לשוק, ועוד כגון שינוי ציר הברך הכל בהתאם לממצאים ולהדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים