פיענוח בדיקת US של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/03/2018 | 22:21 | מאת: שמואל יעקב

בבדיקת US של ברך שמאל קיבלתי את התוצאות הבאות: QUADRICEPS TENDON - הדגמה תקינה PATELLAR TENDON - הדגמה תקינה בורסא סופראפטלרית - הודגם נוזל מדור פנימי של הברך כולל MCL - הודגם מעובה עם נוזל סביב הרצועה מדור חיצוני של הברך כולל LCL - ההדגמה תקינה עם מעט נוזל תוך פרקי הודגמה ציסטה על שם בייקר בגודג 2.0*0.8 ס"מ ---- שאלותיי: 1. מאחר וגילו אצלי את מחלת הסרטן, האם יש קשר בין "הציסטה" למחלה? 2. האם יכול להיות קשר בין המחלה למה שקורה לי בברך? 3. מה משמעות הנתונים / תוצאות הבדיקה הנ"ל, (אשמח לקבל פיענוח) 4. המלצות להמשך פעולה הרבה תודה! שמואל

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות הדמיה ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה ממצאים בברך יכולים להיות גם ממחלות אחרות על פנין לפי מה שכתבתה לא נראה וזה קשור למחלה שלך אך כאמור יש צורך בבדיהק ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

11/03/2018 | 11:20 | מאת: שמואל יעקב

ראשית הרבה תודה על הרצון ועל התשובה המכובדת שנית, סליחה אך אינני מבין את המונחים הרפואיים. אינני מצפה לקבל שיעור ברפואה, אבל אשמח באם כבודו יואיל בטובו לתמצת את התשובה להמלצה על המשך בירור / טיפול [ אגב עשיתי לאחרונה MRI עמוד שידרה מתוך שהאורטופד קשר את הכאב בברך לעמוד השדרה. ולאחר שראה את הפיענוח, אמר לי שהכי טוב שחיה ו/או פיזיותרפיה] שאלה: האם ניתן לשכך את הכאבים באמצעים לא כימיים (כדורים וכיו"ב), הכוונה למכשיר שהומלץ לאחרונה (בי-קיו לייזר) או משהו טבעי, או אחר. ושוב ובאמת - תודה רבה!

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים