כאבים בברך אחורית עם הקרנה לשוק

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/01/2018 | 12:22 | מאת: מורן

שלום, בת 47, מזה חודש יש לי כאבים בצד האחורי של ברך ימין. מזה מס ימים הכאב התגבר ומקרין לכיון השוק. לאחר ישיבה יש כאב שהולך ומתמעט לאט לאט. כשאני הולכת בעליה - הכאב מתגבר. יש לחץ בשוק ואני מרגישה תחושות של חום וקור. קבעתי תור לאורתופד - אך התור הוא לעוד שבועיים ולכן אני כותבת כאן בפורום. מה יכול להיות הסיבה לכאב? ומה ניתן לעשות בכדי להקל? אין נפיחות או אדמומיות. ולעיתים אני מסוגלת ללכת מספר צעדים בלי שיכאב לי בכלל - אבל רק מספר צעדים ואז מיד מתחיל הכאב בעקבות תנועה קצת עקומה או שגויה תוך כדי הליכה - ובטח ובטח בעליה כפי שכבר ציינתי. אני חושבת שאולי זה קשור לנהיגה - אבל לא בטוחה. (הלחיצות על הגז והברקס). אני מנסה לעשות מתיחות לשריר כשאני כביכול דוחפת קיר - אבל בנתיים לא כל כך עוזר. תודה מראש, מורן

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה – מומלץ יעוץ אורטופדי כאבים אחוריים בברך יכולים להיות כאב מוקרן מהגב או הירך, בעיה בברך עצמה כגון דלקת או ציסטה מקומית ששמה בדרך כלל ציסטה ע"ש בייקר , יכול להיות מנח לא תקין של הרגל אשר משפיעה על הברך והשרירים על פי הבדיקה הרפואית ניתן לכוון את המשך הבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

05/02/2018 | 11:40 | מאת: מורן

תודה על התשובה. אכן הייתי אצל אורטופד אתמול ואובחנה ציסטה ע״ש בייקר.

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים