כאבים בהפעלת משקל על ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/05/2017 | 08:40 | מאת: דודי

בוקר טוב ד"ר מבקש הסבר לפענוח בדיקת mri ממצאים: באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגם נגע סהרוני במראהו תת קורטיקלי שטוח בקוטר 7.2 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 6 סדרה 3 (ובקוטר 1.1 ס"מ במישור הקורונלי (חתך 22 סדרה 4 (עם בצקת לשדית נרחבת סביבו ללא עדות לתמט של המשטח הפירקי. הנגע מתאים במאפייניו ובמיקומו ל-KNOS .מומלצת ביקורת MRIבעוד כ-3 חודשים. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגם דלדול של הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה עם סדקים בסחוס המכסה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום:KNOS בקונדיל הפמורלי המדיאלי לביקורת MRIבעוד 3 חודשים.

שלום רב צירך לבחון כל מקרה לגופו , אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית באופן כללי מאוד ניתן להגדיר (יכול מאוד להיות וכלל לא מדובר אצלך בכל הכתוב למטה )- AVN משמעו AVASCULAR NECROSIS שם אחר OSTENECROSIS SONK משמעו Spontaneous osteonecrosis of the knee שניהם ביחד מייצגים פגיעה במפרק הברך אשר יוצרת פגיעה במרכיבי המפרק ובשלבים יותר מתקדמים שחיקה של המפרק כאשר AVN הוא בעקבות בעיה(הפרעה) כלשהי באספקת הדם התקינה למפרק , ו SONK כשמו כן הוא, קורה ללא רקע כלשהו באופן ספונטני ונראה שהבעיה היא יותר בעיה מכנית SONK מאופיין ככאב פתאומי המופיע בנשים יותר מאשר בגברים סביבות גיל 60 וממוקם בחלק הפנימי של עצם הברך (MFC), כאשר AVN מאופיין יותר ככאב פחות חריף אשר יכול להופיע בכל גיל ויכול להיות כמעט בכל מקום בברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

07/06/2017 | 22:29 | מאת: דודי

תודה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים