פיענוח תוצאות בדיקה ואחוזי נכות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/01/2013 | 13:25 | מאת: דנה

שלום, אמי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל בשנת 2003 כשהיתה בגיל 54. היום היא בת 62.כתוצאה מתאונת דרכים היו לה שברים באגן ברמוס פוביס מימין שני שברים וגם שבר צוואר עצם פיבולה בברך. היא עברה מספר בדיקות ואם אפשר להסביר לגבי כל בדיקה מה היא בודקת ולהסביר את תוצאות הבדיקה. כמו כן מהי אחוז נכות שאמי יכולה לקבל על סמך תוצאות הבדיקות הבאות: 1) מיפוי עצמות(נובמבר 2007) התוצאות היו: הממצא באגן משמאל ובברך משמאל- כנראה שינויים פוסטטראומטיים הממצאים בקרסול וכף רגל משמאל- כנראה שינויי דריכה הממצא בע"ש מותני - כנראה שינויים ארטריטריים 2) בדיקת צפיפות העצם(ספטמבר 2009 ): צוואר הירך( : (LT BMD=0.685 , T= -1.5 עמוד שדרה: BMD=0.912 , T= -1.2 3) בדיקת E.M.G - ברגליים(נובמבר 2007) סיכום: בבדיקת NCT EMG בגפיים תחתונות קיימת עדות לפגיעה רדיקולרית כרונית L-5 S-1 4) בדיקת С.T - צילום ע"ש מותני D1-S1 : סריקה L5-S1 - בלט דיסק המשיק לשק התקאלי עד היום אמי מאוד צולעת. סוכבת רגל ימנית בהליכה. עם נטיה ליפול תודה מראש

שלום רב אבחנות באורתופדיה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה שינויים פוסטראומטיים הם שינויים לאחר חבלה שינויים ארטירטיים הם שינויים שחיקתיים מציטוטים קודמים -מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב בדיקת EMG יכולה להראות רדיקולופטיה דהיינו הקרנה של הכאב מהגב כתוצאה מלחץ שורשי, בדיקת ה CT הינה בדיקת הדמיה תלת ממדית, וצפיפות העצם מעידה על איכות העצם דהיינו בשפת העם אם יש בריחת סידן או לא בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים