כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/12/2010 | 09:11 | מאת: hava

שלום רב. בת 50 התחלתי לסבול מכאבים ברך שמאל פתאום לפני חודשיים לערך הצילום תקין והאולטרסאונד תקין למרות זאת האורטופד מתעקש על בריחת סחוס קיבלתי תרופות שונות ללא הועיל עכשיו הרופא הציע לעשות זריקת סטרואידים לתוך הברך ....דבר שאני מתנגדת אליו ....בהמשך יש כאבים בעמוד שידרה מתני עשיתי ct יש בלט בl4 l5שלוחץ על השק הטאקלי ...הוצע לי זריקה לתוך עמוד השדרה....מה דעתו של הרופא הנכבד איך ממשיכים הלאה? בתודה חוה...

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת שלך ושל בדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת אבחנה של שחיקת מפרק הברך אמורה לכלול חוץ מהצילום עצמו שבשלבים ראשוניים יכול להראות שינויים מינימליים בלבד, עוד מספר דברים חשובים. ביניהם אנמנזה-דהיינו היסטוריה של המחלה, אשר בדרך כלל כוללת כאבים בקימה מישיבה, כאבים בעליה וירידת של מדרגות, וכאבים בהליכה למרחקים. הברך יכולה להתנפח ולכאוב יותר בלילה לעיתים. הלינק הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://arthrease.co.il/images/upimg/1452010000122627.pdf לעיתים הכאבים בברך מוקרנים מהגב או האגן, לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית. בנוגע לכאבי גב –כ 60-70% אחוז מהאוכלוסייה סובלים מכאבי גב בשלב כלשהו של החיים. הרבה מאוד אנשים סובלים מבלטי דיסק אשר אינם מצריכים טיפולים התערבותיים. כאבי גב מטופלים בפיזיותרפיה ורפואה משלימה- אקופונקטורה, כירופקרטיקה, מסאגים. אלמנט חשוב הינו חיזוק שרירי הגב והבטן מצורף לינק לחלק מהתרגילים לחיזוק השרירים http://dr-venket.sulekha.com/content/blogs/img/back-pain-exercises-by-venket.gif טיפול תרופתי מורכב מתרופות נוגדות דלקת נוגדות כאבים, לעיתים יש צורך בסדרה של זריקות סטרואידליות שבוע אחרי שבוע או בהפרש של מספר ימים באזור הכאבים בעמוד השדרה(בלוק פרהורטברלי) בברכה ד"ר בנימין בנדר מרפאה פרטית- בית חולים אסותא

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים