שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

10/06/2015 | 15:11 | מאת: אורה

שלום.אמי בת 83.לפני מס' שנים עברה מס' אירועים מוחיים,ללא פגיעה ביכולת הדיבור.ברקע סובלת מפרפור פרדורים.מטופלת בקרדילוק,פלביקס (ללא טיפול בקומדין עקב נפילות חוזרות).לפני מס' ימים בבדיקת דם התגלתה רמת סידן 10.6.רמת pth 9.9. הוזמן תור לאנדוקרינולוג להמשך בירור. מזה מס' חודשים מתלוננת על שינוי בגוון הקול,לעיתים צרודות,לעיתים הקול עמום.היום נבדקה ע" רופא א.א.ג. שאמר (בביקה עם מין צינור שהוכנס דרך האף ) כי מיתרי הקול תקינים,ישנו סטזיס של רוק וליחה בהיפופארינקס.אבחן דיספאגיה. שאלה-האם יש אפשרות להקל על סטזיס בהיפופארינגס? האם יש תרגילים שבעזרתם ניתן להקל על המצב? שאלה נוספת-בנוגע לחשד לאדנומה בבליטת פראתאירואיד -עד כמה זה מסוכן?מה עושים שיש קונטראינדיקציות לניתוח ולא ניתן לנתח?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל המבוגר נגרמים שינויים הנחשבים נורמלים – מיתרי הקול נהיים מדולדלים ורפויים וגם מנגנון הבליעה נהיה איטי יותר. כתוצאה מכך גם מתפתחת צרידות מסוימת וגם יש הצטברות של רוק ושאריות מזון (סטזיס) בלוע. מומלץ ללעוס היטב ולהיעזר בשתיה של מים תוך כדי האוכל. בליעות חוזרות של מים בכמויות קטנות יכולות לסייע במעבר המזון. אם אין שיפור יש לפנות לייעוץ גסטרו בנוגע לשאלתך השניה: פורום זה אינו עוסק בניתוחי פראתירואיד. יש להפנות את השאלה לפורום ניתוחי ראש וצוואר.

מנהל פורום בעיות בליעה