קשיי בליעה של מוצקים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/06/2013 | 03:05 | מאת: שלמה

שלום, אני בן 60 וסובל מזה כ-10 ימים מבעיות בליעה של מוצקים (כולל כדורים). עברתי בדיקת אנדוסקופיה (Upper Endoscopy) והגסטרונום אמר שהכל נמצא תקין. איזה עוד בדיקות חשוב/אפשר לבצע כדי למצוא את מקור הבעיה ? בנתיים אני מתקיים מנוזלים עתירי קלוריות וויטמינים ורסקים שונים. האם יש חשיבות לטפל בעניין במהירות ? האם יש סיכונים משמעותיים במצב שלי (לאור העובדה שהאנדוסקופיה נמצאה תקינה). בתודה מראש על תשובתך.

17/06/2013 | 21:41 | מאת:

רופא גסטרואנטרולוג בודק מהושט ומטה לכיוון הקיבה. חשוב לבדוק גם את אזור הפה, הלוע והגרון ולכן עליך לפנות לרופא אף אוזן וגרון לבדיקה מלאה כולל סיב אופטי. אם בדיקת אא"ג תקינה אפשר להתקדם לכיוון בדיקה נוירולוגית.

18/06/2013 | 02:19 | מאת: שלמה

שלום ד"ר, קיבלתי את התייחסותך והיא נראית לי המלצה מאד נכונה בנסיבות העניין. אני מתגורר בארה"ב וכאן יש להם כנראה מתודולוגיה אחרת. ראשית אנדוסקופיה (ביצעתי), אח"כ MRI-Neck (ביצעתי) אח"כ מנומטריה (טרם ביצעתי) ולבסוף ישלחו אותי לבטח לרופא אא"ג..... מחר אמסור להם את המלצותיך..... תודה, שלמה