כאב גרון וקושי בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

25/11/2012 | 11:52 | מאת: ע

שלום, קודם הייתי רוצה לברך על הפורום הנפלא והתשובות העינייניות! נכנסתי כדי למצוא מענה לבעייה שלי ואפרט- יש לי ילד בן כמעט שנה, מהלך ההריון שלו היה מרובה הקאות קשות ואף בחודש האחרון ממש הקאות דמיות. מאז יש לי תחושת גוש בגרון קושי בבליעה לעיתים קושי בנשימה, ריבוי ליחה וכ3 אפיזודות של ליחה דמית כשהכאב התחזק. הכאב הוא עמוק ואני מרגישה אותו ממש מקיף את הצוואר ויורד כלפי מטה. אני מניחה שמדובר בוושט כי בדיקת אאג עם סיב היתה תקינה ובדיקות דם תקינות. אני מועמדת לשיקוף וושט עם בריום. הבדיקה עוד לא מעט זמן ואני מרגישה שהבעייה מחריפה ככל שחולף הזמן. אני ממש מודאגת ומתוסכלת גם בגלל הכאב והקושי וגם בשל חוסר האיבחון. במה לדעתך מדובר ומה האיבחון הממולץ. תודה!

25/11/2012 | 20:27 | מאת:

הלידה היתה לפני שנה, וההקאות פסקו לפני שנה? ומאז התלונות נמשכות למרות שאת כבר לא מקיאה? בנוסף לשיקוף ושט כדאי לעשות גם בדיקה אנדוסקופית של הושט והקיבה (אזופגו-גסטרוסקופיה) וכן לחזור על בדיקת אא"ג מדוקדקת בסיב אופטי כדי לחפש סימנים של נזקי חומציות יתר.

27/11/2012 | 11:07 | מאת: ע

ובכן, מיד אחרי הלידה ההקאות פסקו אולם התחושה שתארתי נותרה והחמירה עם הזמן ולעיתים תחושת המחנק כאילו נתקע האוכל בגרון גורם לי הקאה. התזונה שלי מחולקת למנות קטנות במהלך היום בעיקר של דברי חלב.יתכן וקפאין מחמיר את הבעיה עם החלשות שוערי קיבה? ויתכן שחומציות גורמת לכזו הרגשה עד מצב של ליחה דמית? והאם הטיפול הוא רק תרופתי? תודה מראש.