שיתוק דו"צ של מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

10/07/2016 | 08:51 | מאת: דנה

שלום, בהמשך למה שנאמר בתאריך 7/4. עקב ששיתוק דו"צ במיתר הקול - עברתי ניתוח טרכאוסטומיה. עשיתי mri מוח וגזע מוח ויצא תקין. ct צוואר תקין. מבחינה נוירולוגית זה האיבר היחיד שנפגע לי. עלתה השאלה לרופא א.א.ג. האם השיתוק יכול לנבוע מעמילואידוזיס? כי יש לי עמילואידוזיס. רופא משערי צדק שלל שהמתרים השתתקו בגלל עמילואידוזיס. קראתי בכמה אתרים שיש לחולי עמילואידוזיס צרידות אך המיתרים נראים תקינים. האם ביופסיה במיתרי הקול יכולה לגלות האם יש לי עמילואידוזיס במיתרים? אם אכן קיים האם זה נזק בלתי הפיך? מה דעתך?

21/07/2016 | 22:38 | מאת:

באיזה מקום בגוף יש לך אמילואידוזיס? האם ידוע על אמילואידוזיס במיתרי הקול? מנסיוני עם מחלה זו, לנגעים על מיתרי הקול יש מראה אופייני מאוד, זה גורם לצרידות ולעיתים לקשיי נשימה עקב חסימה, אך זה לא גורם לשיתוק של המיתרים. ניתוח לייזר מאוד יעיל להקלה באמילואידוזיס, ומאפשר שיפור משמעותי בנשימה ובקול. ביופסיה במיתרי הקול תוכל לאבחן מיד האם מדובר במחלה זו או בעיה אחרת.