שיתוק במיתר קול

דיון מתוך פורום  צרידות

15/01/2014 | 10:50 | מאת: עומרי

שלום, שמי עומרי אני חייל ביחידה קרבית בן 20. לפני שמונה חודשים פחות או יותר איבדתי את הקול שלי ונהייתי צרוד. בדקו אותי 2 רופאי א.א.ג, אחת עם לרינקוסקופיה ולא זיהתה כלום בדרך חשבו שזה רפלוקס לקחתי אומפרדקס, עשיתי גסטרוסקיה אך לא נמצא דבר פרט לפוליפ מינורי שהורידו בקיבה וללא שיפור אתמול הייתי בבדיקה בא.א.ג אצל דר יעל אסטרייכר באיכילוב שזיהתה שיתוק במיתר קול ימין, תנועה מינימלית של אריתמואיד ימני, בפונציה מרווח אחורי של 1 ממ בין המיתרים. הפנתה אותי לסיטי . עשיתי את הבדיקה והיא יצאה תקינה פרט להיפרטרופיה קלה של רקמה לימפטית בהזופרינקס, בא א.א.ג להסתכל הסתכלות ישירה וראה שהכל תקין. קבעתי תור כבר לקליאני תקשורת בעוד שבועיים אני מחכה לחזןר לביקורת אצל דר יעל, אבל אני מאוד מודאג לגבי המצב שלי שכן לא עידכנו אותי כל כך במה הולך לקרות. אשמח אם תוכל להגיד לי אם יכול לקרות איזשהו שיפור ספונטני במצב למרות שכבר עברו 8 חןדשים ואם יש לך מושג מה זה אומר עליי לגבי הצבא ? אם אוכל להשאר לוחם או שירד לי הפרופיל. אשמח לתשובה תודה מראש

30/01/2014 | 22:09 | מאת:

שלום עמרי אם ה CT תקין זה מרגיע. שיתוקי מיתר הקול הם לרוב מסיבה לא ידועה, ואצל אנשים צעירים ובריאים כמוך הבעיה נוטה להסתדר עם הזמן (עד שנה וחצי החלמה עצמית ללא התערבות רופא) ללא קשיי תיפקוד, ללא צורך בירידת פרופיל. במידה והבעיה אינה משתפרת ניתן לסייע על ידי פעולה ניתוחית לקירוב המיתר המשותק לקו האמצע.