שיתוק של מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

27/10/2013 | 15:43 | מאת: דב

חבר שלי סובל מצרידות מספר חודשים. לפני מספר ימים הוא אושפז מאחר וגם סבל מקשיי נשימה . באשפוז עשו לו CT לריאות וגם לראש ואין שום ממצא הקשור לשיתוק במיתרי הקול. האם רק התערבות כירורגית (בגון פיום קנה או חיתוךשל אחד המיתרים) יפתור את הבעיה ? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות לפני קבלת החלטה (או אולי לנסות טיפול לא קונבנציונאלי) ? תודה

27/10/2013 | 16:47 | מאת:

לא הבנתי - האם לחבר שלך יש שיתוק דו צדדי של מיתרי הקול? חסרים פרטים - איך אובחן, בעקבות מה זה קרה, לאיזה הפרעות זה גורם וכו'.

27/10/2013 | 22:20 | מאת: דב

השיתוק הוא דו צדדי. הצרידות נמשכת כ 3 חודשים ובבדיקות השוטפות משום מה ניסו לייחס זאת לריאות ולא היו ממצאים. קיבל אינהלציה וכו... בהמשך זה לווה בקשיי נשימה ושינה לא סדירה. עד שזה הפך לבלתי נסבל והוא הגיע למיון לפני מספר ימים. וההמשך כדלעיל...