צרידות עקב שיעול קשה

דיון מתוך פורום  צרידות

12/06/2012 | 12:39 | מאת: עינת

שלום, במשך כחודשיים בעלי משתעל שיעול יבש וכואב מאוד עד כדי צרידות, הוא היה אצל רופאת משפחה שנתנה לו "מוקוליט" שלא עזרה. הוא היה אצל רופא ריאות ששמע את ראותיו ואמר שהכל בסדר, אבל כאמור במשך חודשיים הוא משתעל ואף מתעורר כל לילה מכאב. אבקש לדעת איזה רופא מטפל בבעיה מסוג זה ואיך אפשר לטפל בזה. תודה מראש, עינת

12/06/2012 | 18:51 | מאת:

שיעול טורדני הוא בעיה קשה ובהיעדר סיבה נראית לעין הוא בדרך כלל חולף כמו שבא. הבירור צריך לכלול רופא משפחה/פנימאי, רופא ריאות ורופא אא"ג. לרוב לא מדובר בבעיית אף אוזן וגרון אולם מקובל להשלים בדיקה כדי לוודא שאין בעיה במערכת העליונה. השיעול יכול לגרום באופן משני נזק למיתרי הקול ומכאן הצרידות. בהיעדר סיבה נראית לעין הטיפול כולל מדכאי שיעול, כולל קודאין, משאפים כגון פליקסוטייד/בודיקורט ולפעמים טיפול נגד חומציות הקיבה. כמובן שרק לאחר התיעצות ובדיקת רופא.