שיתוק במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

31/01/2012 | 10:33 | מאת: רווית

rrravitraאבא של בן זוגי- קרוב לגיל 70, סובל מצרידות קשה או יותר נכון קושי ממש לדבר מצליח לדבר ממש חלש ועם המון מאמץ מזה כבר מס' חודשים. אושפז ואף עבר בדיקות, CT מוח, בדיקת מיתרי הקול, ועוד ובבדיקת MRI לפני כשבוע נמצא כי יש לו שיתוק במיתרי הקול. מה עושים? מה הטיפול המומלץ? האם ההמלצה היא ניתוח?

04/02/2012 | 19:20 | מאת:

שיתוק יכול לעבור באופן ספונטני. במידה ולא עובר, יש מספר אפשרויות טיפול לשיפור הקול, מהזרקה למיתר דרך הפה במרפאה ועד החדרת שתל מכיוון הצוואר בחדר ניתוח. על מנת להעריך האם צריך טיפול ואיזה, יש לבוא להתייעצות מסודרת במרפאה.