שיתוק דו צדדי במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

18/01/2012 | 21:58 | מאת: בן דוד עירית

בני הקטן שכיום הוא בן שנתיים נולד עם שיתוק דו צדדי במיתרי הקול והתקשה מאוד בנשימה ויש לו טרכאוסטומיה מגיל חודשיים .אני אמא שלו וגם לי יש בעיה במיתרי הקול ומתקשה מאוד בנשימה אך מסתדרת . הרופאים אמרו לנו שזה גנטי וזה מבנה אנטומי של המיתרים ץ אנחנו במעקבים רבים ואין שינוי משמעותי יש תזוזה קלה במיתר הימני יש אפשרות לנתח בלייזר הייתי רוצה לדעת האם זה כדאי ונכון לעשות זאת , ומה ההתערבות הרצויה אם בכלל במקרה כזה ? אשמח מאוד לתשובה

19/01/2012 | 09:21 | מאת:

שלום עירית. קשיי נשימה עקב שיתוק דו צדדי והיצרות הגרון זהו אחד המצבים המאתגרים, אך מנסיוני ניתנים בהחלט לטיפול. לאחר אבחנה של הסיבה המדויקת ניתן לתכנן טיפול, כולל ניתוח לייזר. מכיוון שזהו תחום התמחותי, אשמח לראות אותך ואת בנך במרפאתי להתייעצות והמלצות.

19/01/2012 | 13:08 | מאת: בן דוד עירית

ראשית תודה רבה על התגובה המהירה , ושנית ברצוני לציין שאנחנו במעקב צמוד אצל דוקטור שטרן בשניידר והוא הציע את ניתוח הלייזר שאני חוששת ממנו ולא מבינה בדיוק מה עושים הבנתי שיכול להיות תופעה של הקדמת קנה לוושט האם זה נכון ? לעולם לא עשה אספרציה אז הסיכויים להקדמת הקנה חלשים . אשמח לתגובה תודה רבה בן דוד עירית

20/01/2012 | 18:49 | מאת:

זה נכון שיש סיכון לאספירציה, אולם יש מספיק מנגנוני הגנה מבפניה. צריך לעשות את הניתוח בצורה זהירה כדי מצד אחד לפתוח את נתיב האויר אך לא יותר מדי. גם אם יש אספירציה בהתחלה היא עוברת עם הזמן כשמתרגלים למצב החדש. זה נכון גם לגיל צעיר וגם לגיל מבוגר.